Jeugd boksen

Kickboxen voor jeugd 8 – 16 jaar

Vanwege de toenemende vraag van ouders en kinderen om te gaan kickboksen, biedt boksschool Seconds Out uit Almere op twee extra dagen nieuwe kickbokslessen voor de jeugd aan.

De jeugdlessen worden elke dag gegeven van 17.30 tot 18.30. Op dinsdag en donderdag geven we bokslessen voor de jeugd, en op maandag, woensdag en vrijdag geven we kickbokslessen voor de jeugd.

Met al onze lessen zorgen we dat kinderen en jeugd op een leuke en sportieve manier kennis kunnen maken met deze gedisciplineerde sporten.

Kickboksen is een uitstekende sport voor de jeugd. Het is een combinatie van disicpline, snelheid, kracht en conditie. De jeugd is hierdoor op een sportieve manier bezig om een beter persoon te worden.

Binnen de jeugdlessen wordt er nog geen gebruik gemaakt van technieken naar het hoofd. We werken met alle andere technieken van kickboksen op de zak en maken gebruik van de trapkussens.

Binnen deze groep staat ook het spelelement centraal en wordt door middel van competitie-elementen aangeleerd om op een goede manier met verlies en winst om te gaan.

Kickboksen uitstekend voor de jeugd

Leren verdedigen is goed voor kinderen

Veel ouders maken zich zorgen over de invloed die het beoefenen van een full-contact vechtsport als het kickboksen heeft op het gedrag van hun kinderen.

“Door het NOC-NSF is in een onderzoek aangetoond dat kinderen die op een verantwoorde wijze een vecht- of verdedigingsport beoefenen beduidend minder vaak last hebben van zinloos geweld.”

Vraag een proefles aan

Onze proefles is gratis!
De heren en dames kleedkamers zijn weer open!

Menu