Our Blog

Nieuw: Boxing For Ladies bij Seconds Out

Vrouwen Boksen Avondles

Vanwege de vraag naar meer bokslessen voor vrouwen, hebben we besloten om te starten met Boxing for Ladies. Deze lessen zullen op de maandagochtend plaatsvinden van 9 tot 10 uur en woensdagavond van 20:30 tot 21:30 uur. De avondlessen starten op woensdag 4 april.

Met Boxing For Ladies schaf je een 12 rittenkaart aan, waarbij je zelf kan bepalen of je de avond les of de ochtend les als training gebruikt. In onze aanbieding zitten ook gratis bokshandschoenen en bandage zodat je direct kan starten.

Lees hier meer over de Boxing For Ladies lessen.

Nieuwjaarstraining

Seconds Out Nieuwjaarstraining

Het is weer tijd voor de nieuwjaarstraining van Seconds Out om het afgelopen jaar te vieren en het nieuwe jaar mooi in te luiden!

Wanneer: 7 januari 2018
Hoe laat: aanvang 10.00 uur

We hebben weer bekers voor:

  • Meest fanatieke recreant 2017
  • Beste Pound for Pound wedstrijdvechter 2017
  • Crosstraining Kampioen 2018 (loopschoenen buiten mee)
  • Wedstrijdtalent 2017
  • Push Up Kampioen 2018

Voor iedere deelnemer aan de nieuwjaarstraining ligt er het jaarlijkse t-shirt klaar.

Wil of kan je niet meetrainen, dan kan je altijd nog langskomen.

Een sake, biertje, wijntje of een sportdrankje staat voor je klaar.

Wegens succes van vorig jaar, dit jaar weer een winter BBQ! Kosten hiervoor zijn €12 pp

Ivm bestellen van de BBQ pakketten graag ruim van te voren opgeven aan de balie

Sake Kanpai is rond 12.00 uur!

Mud Masters Obstacle Line Up 2017

Net zoals vorig jaar doen we met Team Seconds Out weer mee aan de Mud Masters in Biddinghuizen. Met meer dan 40 man en vrouw gaan we gezamenlijk met de bus die kant op. De voorbereidingen zijn nog in volle gang, maar ondertussen kunnen we alvast kennis maken met de Obstacle Line Up van dit jaar:

Darryl Sichtman bij Wereldtop

ALMERE – Heel bekend is Darryl Sichtman nog niet in zijn woonplaats Almere, maar als de kickbokser zo aan de weg blijft timmeren als hij nu doet, dan komt daar snel verandering in. Zaterdagavond verloor Darryl overigens nog wel van de Slowaak Vladimir Idranyi. Dit gevecht was vooral een opwarmertje voor het wereldtitelgevecht op 3 december.

Voor Sichtman (25) was het voor het eerst dat hij in de gewichtsklasse -80 kg uitkwam. Daarom was het even wennen voor hem en verloor hij de eerste ronde op punten. Daarna kwam hij sterk terug. “Het zat na drie rondes heel dicht bij elkaar”, aldus zijn trainer Mike van Itterzon. “Wij rekenden op een vierde ronde. Maar die kwam er helaas niet. Nou ja, Darryl heeft goed gevochten en nu gewend aan vechten in deze zwaardere gewichtsklasse.”
Drie jaar geleden verhuisde Sichtman vanuit Den Haag naar Almere om zich helemaal te richten op het kickboksen. Sinds een jaar traint hij onder de hoede van Van Itterzon en Eric Warmerdam (Seconds Out) en zette hij laatste stap naar de absolute top.

Al twee keer won Sichtman een wereldtitelgevecht, in december moet dat voor de 3e keer gaan gebeuren. Darryl vecht dan tegen Alexander Stetsurenko. “Daar gaan we ons nu op richten”, aldus Van Itterzon. “Alle topgevechten in het kickboksen worden uitgezonden. We gaan dus de beelden van de partijen van Stetsurenko bekijken en daarna ons plan maken. Zo hebben we dat ook voor dit gevecht gedaan.”

Bron: Almere Deze Week

BoxingYoga bij Seconds Out

13 september: BoxingYoga™ bij Seconds Out

Op zondagmiddag 13 september is Seconds Out gastheer van een speciaal event: de BoxingYoga™ primeur in de provincie Flevoland.

Wat gaat er gebeuren?

Je kan deze zondagmiddag eerst lekker uitslapen en de dag actief afsluiten door mee te doen met een 60 minuten durende BoxingYoga™ les.

Wat is BoxingYoga™?

BoxingYoga™ is een op yoga gebaseerd trainingssysteem, dat zowel mentale als fysieke kracht en flexibiliteit bevordert, blessures voorkomt, prestaties verbetert en zorgt voor een goede gezondheid.

Lees meer over BoxingYoga

Sportschool vernieuwd!

De afgelopen tijd is er knalhard gewerkt om de verbouwing op tijd af te krijgen. De boksring is verplaatst naar boven. Net als de Hammer Strength, versaclimbers en cardio apparaten. In combinatie met de bokszakken hebben we boven een mooi circuit gemaakt. Beneden hebben we nu een gedeelte voor het boksen/ kickboksen met 18 bokszakken en het andere gedeelte is voor de crosstraining workouts. De halters kunnen nu stuiteren op de rubber vloer, we kunnen de hoogte in met de klimtouwen, de muscle up in de ringen en op de strook kunstgras staan de power-sleds klaar. Al met al aardig compleet denken we zo.

We willen iedereen zeer bedanken die ons deze week geholpen hebben, regelmatig zelfs tot na middernacht terwijl de volgende ochtend het wekkertje weer vroeg staat te rinkelen. Zonder jullie hulp was het nooit gelukt in een week tijd. Grote klasse.

Bekijk hieronder foto’s van het eindresultaat.

Seconds Out in het Sport Magazine

Werken in de beveiligingssector, dat zag Eric Warmerdam zichzelf niet voor eeuwig blijven doen. Hij zocht zijn heil in zijn grote liefde: (kick)boksen en zette een school op voor de vechtsport in Almere-Buiten. Inmiddels is Seconds Out een kweekvijver voor nationale en internationale talenten en is het een uitlaatklep voor de recreatieve bokser.

Seconds Out is gevestigd in de Bouwmeesterbuurt. Binnen in de grote zaal versieren tientallen posters van bokslegendes en –wedstrijden de muren. Tussen die posters hangen foto’s van krantenknipsels over de boksschool en een foto van een bruinharige tiener. Zijn broekje is kort, aan de puntjes van z’n haren bungelt een druppel zweet en de linkervoet hangt op ooghoogte van zijn tegenstander. Eric Warmerdam in zijn jonge jaren poseert in bokshouding voor de foto.

De grote trainingshal wordt gevuld met loopbanden om de conditie te verbeteren en boks zakken om flink op los te slaan. Te midden van alles staat een immense ring van blauwe en rode touwen, waar Warmerdam zijn pupillen klaarstoomt voor het echte werk.

Momenteel is de bokscoach veel bezig met de nieuwe generatie, die met Romano Marengo, Mauk Reijnen en Ilsury Hendrikse als zeer talentvol kan worden beschouwd. ‘Met hen ga ik naar toernooien in Korea en Japan, maar ook in Europa. De organisaties van de toernooien betalen de vlucht en het verblijf en de boksers doen een fantastische ervaring op’, zegt Warmerdam.

Seconds Out is echter niet alleen gericht op de competitieve kant van het (kick)boksen. ‘Ongeveer 95 procent van de leden is een recreatieve bokser. Die mannen en vrouwen vinden het heerlijk om hard te trainen en fit te blijven. Bovendien vinden zij het gezellig om met elkaar die passie voor het boksen te delen en met elkaar te sporten.’

Zo is de boksschool niet alleen een plek om hard te trainen, maar ook om samen te komen met anderen die dezelfde passie hebben. Dat is te vergelijken met een andere sportclub, maar zeker niet met een sportschool, vindt Warmerdam: ‘Mensen die naar de sportschool gaan, kunnen niet zeggen dat zij sporten.

Er zijn vijf basisprincipes voor sport: lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Dat komt allemaal niet voor bij de activiteiten die je in de sportschool kunt doen. Bij (kick)boksen komt alles naar voren en kun je helemaal tot het uiterste gaan. Dat is zo prachtig aan de sport!’

Zoals gezegd is deze van origine Japanse en Amerikaanse vechtsport de grote jeugdliefde van Warmerdam. ‘Ik kon profvoetballer worden, maar ik viel van een ladder en toen viel die droom in duigen. Kickboksen kon nog wel en na één training was ik om. Juist vanwege die principes die ik net noemde, vond ik het direct een waanzinnige sport. Ik ben er nu al tientallen jaren mee bezig en zie mijzelf nog lang niet stoppen. Bovendien is het trainen en lesgeven in de sport het leukste wat er is. De mensen zijn gemotiveerd en dat prikkelt mij. Soms doe ik nog even mee en leer ik de jonge talenten van nu wat oude trucs. Dat zijn de mooiste momenten.’

 

 

Sporten met korting bij Seconds Out

Speciaal voor studenten heeft Seconds Out een actie bedacht waardoor ze onbeperkt met korting kunnen sporten. Voor de studenten die zich voor 31-3-2015 inschrijven, geldt een maandelijks lidmaatschap tarief van slechts € 25,-. Voor dit bedrag kunnen de studenten onbeperkt lessen volgen, vrij trainen en gebruik maken van de faciliteiten van Seconds Out.

Kom langs Seconds Out voor meer informatie:

Seconds Out Gym
Bakkenzuigerstraat 7
1333 HA Almere
Telefoon 06 269 640 75
Email: info@secondsout.nl

Ochtendtraining Seconds Out

Lees hier meer.

12