Veelgestelde vragen boksschool

Alles wat je moet weten over sportschool Seconds Out

We krijgen bij Seconds Out veel vragen van potentiele nieuwe leden. We hebben de belangrijkste vragen voor jullie opgesteld op deze pagina. Mochten je andere vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het belangrijkste is dat je lekker komt sporten, of je nou nieuweling of gevorderd bent.

Staat er een vraag niet tussen? Stel deze dan via info@secondsout.nl of bel 06 18 18 71 40

Ik ben een nieuweling, kan ik zo beginnen?

Ja, je kunt zo beginnen. Iedereen is een keer begonnen als nieuweling. Er is nog nooit iemand gaan boksen of kickboksen die direct wist hoe hij of zij in de juiste bokshouding moet gaan staan en met welke voet voor etc. Iedereen beginteen keer als nieuweling, ook de latere wereldkampioenen zijn allemaal als beginners van start gegaan. Kijk onder de knop “lestijden” welk uur je het beste uitkomt. De lessen “sparren” boksen en kickboksen zijn niet bestemd voor beginners/nieuwelingen maar voor de meer gevorderden.

Welke kleding heb ik nodig?

Een T-shirt en een korte of lange trainingsbroek. Bij het boksen kan je boksschoenen aan indien je deze hebt en bij het kickboksen op de blote voeten.

Wat voor materiaal heb ik nodig?

Je hebt bokshandschoenen en zwachtels nodig bij het boksen en kickboks handschoenen bij het kickboksen. Bij het kickboksen komen daar nog scheenbeschermers bij. Als je wilt sparren dan dien je een mondbescherming te hebben. Bij Seconds Out kan je de nodige adviezen krijgen en de materialen aanschaffen, uiteraard staat het je vrij om elders je materialen aan te schaffen.

Val ik af met kickboksen/boksen?

Boksen en kickboksen staat in de top 5 van alle sporten waarmee je heel snel afvalt omdat de intensiteit van de training heel hoog is. Natuurlijk is het wel van belang hoe vaak je komt en hoe intensief je zelf traint. Ook is het belangrijk dat je rekening houdt met je eetgewoontes.

Moet ik verplicht sparren/wedstrijden doen

Absoluut niet. Er zijn veel leden die alleen de lessen volgen waarbij er niet gespard wordt. Wedstrijden worden alleen gedraaid door onze wedstrijd boksers/kickboksers. De recreanten volgen de zaktrainingen, trainingen op de pads, conditietrainingen en de overige trainingen die we aanbieden.

Hoe groot is de kans op blessures?

Weinig tot geen kans op blessures. Op tv en gala’s zie je de wedstrijden en het klinkt misschien niet leuk, maar het doel van wedstrijden is om de tegenstander te blesseren. Bij het trainen gebeurt dit niet, alleen de”sparlessen” boksen en kickboksen zijn met contact, alle overige lessen zijn zonder contact met de partner. Ruim 80% van de leden van Seconds Out zijn recreatief en willen boksen en kickboksen voor het plezier, het conditionele aspect en vergroten van het zelfvertrouwen. Al deze mensen willen de volgende dag weer gewoon naar het werk, school etc. zonder blauwe plekken of kneuzingen. De ene persoon gaat volleyballen, de ander tennissen, de volgende voetballen en bij Seconds Out ga je boksen en/of kickboksen met weinig tot geen kans op blessures.

Wat betekent Seconds Out?

De naam Seconds Out is een term die wordt gebruikt bij wedstrijden en betekent “helpers weg, maak je klaar voor de volgende ronde”.
Tien seconden voor het verstrijken van de 1e minuut rust tussen elke ronde geeft de tijdwaarnemer met de oproep commando “seconds out” aan dat de trainers en verzorgers uit de hoek moeten zodat de bokser zich kan klaarmaken voor de volgende ronde.

Welke spieren train je bij boksen

Alle spieren van het lichaam. Door de constant wisselende trainingen, werk je zowel aan je benen, buik, armen en alle andere belangrijke spieren van je lichaam. Het maakt je super fit.

Is boksen ook voor vrouwen?

Absoluut. Bij Seconds Out boksen of kickboksen er veel vrouwen. Van alle leeftijden, klein en groot, nieuweling of gevorderd. De lessen zijn zo opgebouwd dat elke nieuweling zo mee kan doen.

Is boksen ook voor kinderen

Jazeker, we hebben verschillende lessen speciaal voor de jeugd. We maken onderscheid van 8-12 jaar en van 12- 16 jaar.

Ben ik niet te oud?

Niemand is te oud om te sporten. En dus ook niet om te boksen of kickboksen. De leden van Seconds Out variëren van 8 tot 68 jaar, waardoor jong en oud op een leuke manier bezig zijn met deze sport. Daarnaast bieden we ook kracht en conditietrainingen aan die voor alle soorten sporters en leeftijden gevolgd kunnen worden.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk eens kennis te maken met onze boksschool, een boksles, kickboksles of crosstraining les te ervaren? Kom dan eens langs voor een proefles!