kickboksen almere

Kickboksen in Almere

Benieuwd of kickboksen in Almere bij Boksschool Seconds Out Almere iets voor jou is? Wij laten je graag kennismaken met deze mooie en respectvolle sport. Ons team heeft zich gespecialiseerd in boksen, kickboksen en Cross Trainingen. Je krijgt kickboksles van bokstrainers die minstens CIOS- of ALO gediplomeerd zijn en aan voldoende kickbokswedstrijden hebben meegedaan. We hebben dus een hoop ervaring in huis en kunnen jou misschien wel verder brengen dan je van jezelf verwacht.

Bij Boks & Kickboksing Gym Seconds Out trainen we graag in een veilige en professionele omgeving, daarom werken we enkel met bekwame kickboksdocenten die weten wat ze doen. Ze hebben allemaal meerdere sportdiploma’s en leveren hierdoor lessen van hoge kwaliteit.

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen gebruikt worden. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het Thaiboksen(Muay Thai). In Nederland is Thorn Harinck een bekend persoon die kickboksen introduceerde. Wil je nu ook kickboksen uit proberen in Almere? Of ben je juist al ervaren met kickboksen? Kom dan langs bij kickboksschool Seconds Out in Almere Buiten. Plan snel een kickboks proefles.

Wat is kickboksen?

Onze kickboksschool in Almere is voor iedereen

Kickboksen in Almere doe je om je body en mind beter met elkaar te laten connecten en de volledige controle over gave technieken te krijgen. Of je nu jong, oud, groot of klein bent, het maakt niets uit. De trainers werken samen met jou toe naar het maximale, maar het tempo mag je uiteraard helemaal zelf bepalen. Wij leren je de belangrijkste technieken en manieren om meer uithoudingsvermogen te creëren.

Uiteraard zijn onze lessen bestemd voor zowel beginners als gevorderden, maar de sparringlessen zijn enkel voor de ervaren gevorderden. Wanneer je veel ervaring hebt met boksen en je nog meer uit jezelf wilt halen heten we je van harte welkom bij deze trainingen. We verzorgen fanatieke lessen waarbij je echt uitgedaagd wordt om tot het uiterste te gaan, maar wel volledig respectvol en veilig natuurlijk. Mondbescherming is hierbij verplicht.

Kickboksen in Almere Buiten op hoog niveau

Jeugd-Kickboxen in Almere

Kickboxen is dus voor iedereen en zeker ook voor de jeugd. Voor jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar organiseren we leuke lessen die de kracht van discipline, snelheid en conditie laten blijken. We vinden het erg leuk om jongeren te laten zien hoe mooi deze sport eigenlijk is. Door op een speelse wijze te trainen laten we hen kennismaken met de gedisciplineerde sport.

Wil je graag kennismaken met de sport en wil je komen kickboksen in Almere bij ons? Plan nu een proefles in of schrijf je direct in!

Kom je ook bij ons kickboksen?

Vraag een proefles aan

Onze proefles is gratis!
De heren en dames kleedkamers zijn weer open!

Veelgestelde vragen

Is kickboksen goed voor je?
Waarom zou je gaan kickboksen?
Waar is kickboksen goed voor?
Is kickboksen goed om af te vallen?
Is kickboksen cardio?
Is kickboksen krachttraining?
Is kickboksen zwaar?
Wat doet kickboksen met je lichaam?
Is kickboksen gevaarlijk?
Hoe vaak moet je kickboksen per week?
Waar komt kickboksen vandaan?
Hoe is kickboksen ontstaan?
Kickboksen: wat heb je nodig?
Waarom draag je enkelkousen bij kickboksen?
Waarom wordt bandage bij kickboksen gebruikt?
Waarom zijn scheenbeschermers verplicht bij kickboksen?
Welk been zet je voor bij kickboksen?
Wanneer zie je resultaat na kickboksen?
Wat kost kickboksen eigenlijk?
Wanneer mag je weer kickboksen na je bevalling?
Is kickboksen haram?
Is kickboksen goed voor je?

Kickboksen is ontzettend goed voor je spieren, je lichaamsbouw en je mindset. Van kickboksen krijg je enorm veel positieve energie en het is erg goed voor je bloedsomloop. Je traint je hele lichaam en werkt aan cardio en kracht tegelijk. Klinkt dit als muziek in je oren? Schrijf je dan gerust in!

Waarom zou je gaan kickboksen?

Je gaat kickboksen om mentaal en fysiek sterker te worden of om bijvoorbeeld af te vallen. Daarnaast leer je alles over zelfverdediging. Tel deze factoren bij elkaar op en je komt uit op een gezond lichaam in al zijn volledigheid. Kickboksen is leuk, veilig, respectvol én op ieder niveau uit te oefenen.

Waar is kickboksen goed voor?

Door te kickboksen kun je frustraties kwijt, werk je aan je mindset, train je al je spieren en werk je aan je cardio. Zo train je je zelfvertrouwen én je lichaamshouding, maar het is ook goed als je wil afvallen. Een perfecte manier dus om je hele lichaam te trainen en zo te werken aan een optimale gezondheid.

Is kickboksen goed om af te vallen?

Met kickboksen train je allerlei verschillende spiergroepen en werk je tegelijkertijd aan vetverbranding, conditie en uithoudingsvermogen. Dit betekent dat je eigenlijk altijd een full-body work-out doet en dat maakt kickboksen een zeer goede manier om af te vallen. Lijkt dit je wel wat? Inschrijven voor onze lessen kan hier!

Is kickboksen cardio?

Tijdens het kickboksen train je alles op cardio-gebied: uithoudingsvermogen, conditie en lenigheid. Daarnaast leer je diverse technieken en werk je tijdens een training ook met al je spieren. Bij kickboksen combineer je cardio met krachttraining.

Is kickboksen krachttraining?

Bij kickboksen werken we aan de perfecte balans tussen krachttraining, uithoudingsvermogen en techniek. Je gebruikt hier al je spieren bij en werkt uiteindelijk toe naar een uitbreiding van je krachtvermogen, techniek en conditie. Bij kickboksen werk je aan zowel krachttraining als cardio.

Is kickboksen zwaar?

Kickboksen is een intensieve sport die veel van het lichaam kan vragen. Als beginneling leer je rustig op eigen tempo de belangrijkste technieken, het spiergebruik en hoe je conditie moet opbouwen. Onze ervaren trainers zien erop toe dat je jezelf steeds verder durft te pushen. Zo verleg je grenzen op manieren waar dat ook echt mogelijk is.

Wat doet kickboksen met je lichaam?

Kickboksen heeft een enorm positieve impact op lichaam en geest. Je raakt er minder vermoeid door, ontwikkelt een beter concentratievermogen en door deze mooie sport reduceer je stress. Dit komt mede, doordat je bloedsomloop goed gestimuleerd wordt en je spieren een enorme boost krijgen.

Is kickboksen gevaarlijk?

Zonder techniek klappen uitdelen is gevaarlijk, maar kickboksen valt ver buiten deze noemer. Bij deze sport draait het niet om vechten. Kickboksen draait juist om respect, zelfvertrouwen, uithoudingsvermogen en techniek. Door bij ons met ervaren trainers te kickboksen ga je alle mogelijke gevaren uit de weg. Schrijf je dus gerust in voor een proefles!

Hoe vaak moet je kickboksen per week?

Afhankelijk van je persoonlijke doelen raden we aan om minstens 2 á 3 keer per week langs te komen voor een kickboksles. Door met regelmaat te kickboksen kan je namelijk pas echt goed werken aan je techniek, uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. Hoe meer je sport, hoe beter je wordt. Schrijf je hier in!

Waar komt kickboksen vandaan?

Kickboksen komt van oudsher uit Thailand waar allereerst het thaiboksen is ontstaan. Dit is vervolgens opgepakt door Japan en de Verenigde Staten. De sport is in de jaren 70 hier destijds iets aangepast en heeft vervolgens de naam ‘kickboksen’ gekregen.

Hoe is kickboksen ontstaan?

Kickboksen vindt zijn oorsprong vanuit de Japanse karate, waar men vond dat er meer diversiteit moest komen tussen de verschillende stijlen van vechtsporters en het voorgaande thaiboksen. Zo is er bijvoorbeeld sprake van: light contact, semi-contact, full contact, low kick en kick light. Bij kick(benen)-boksen(handen) sport je dus met het hele lichaam.

Kickboksen: wat heb je nodig?

Voor een optimale kickboks-outfit draag je: sportkleding, enkelkousen, bandage, handschoenen, scheenbeschermers en mondbescherming. Want: alles voor je eigen veiligheid! Verder draag je lichte kleding die het zweet goed afvoert. Meestal is dit gewoon een t-shirt met korte broek. Onze trainers vertellen je tijdens je eerste les precies wat je verder allemaal nodig hebt.

Waarom draag je enkelkousen bij kickboksen?

Het dragen van enkelkousen raden wij sterk aan, omdat ze veel versteviging en bescherming bieden voor je enkels. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor veel meer grip én de juiste temperatuur. Hierdoor loop je minder kans op een blessure. Meer informatie? Neem gerust contact op!

Waarom wordt bandage bij kickboksen gebruikt?

Het gebruik van bandages bij kickboksen is eigenlijk onmisbaar, omdat ze zorgen voor veel stevigheid aan de pols en de hand. Daarnaast beschermen ze de gewrichten, vingers en knokkels en vangen ze het zweet op. Gebruik je (zeker als beginner) geen bandage? Dan loopt dit zweet in je handschoenen en kan deze gaan schuren op je huid.

Waarom zijn scheenbeschermers verplicht bij kickboksen?

Je draagt ze om blessures aan je schenen tegen te gaan. Wanneer je een trap krijgt wordt deze opgevangen door de scheenbeschermers. Je voelt wel dat je getrapt wordt, maar de impact wordt hierdoor minder. Daarnaast kan een scheenblessure erg lang duren en dat moet je voorkomen.

Welk been zet je voor bij kickboksen?

Ben je rechtshandig, dan zet je het linkerbeen voor. Ben je linkshandig, dan zet je het rechterbeen voor. Dit heeft allemaal met balans te maken. Zo is bij rechtshandigen ook de rechterhand de achterste hand en de linkerhand de voorste. Voor linkshandigen geldt dit andersom.

Wanneer zie je resultaat na kickboksen?

Of- en wanneer je resultaat ziet na kickboksen hangt af van hoe frequent je komt trainen en of je al je spiergroepen goed genoeg traint. Train je drie keer in de week actief mee, dan kan je na vier of vijf weken mogelijk al resultaat zien. Benieuwd of kickboksen iets voor jou is? Plan eens een proefles in!

Wat kost kickboksen eigenlijk?

Een proefles kickboksen is helemaal gratis! Zo ervaar je of deze sport echt iets voor je is. Vervolgens kan je een maandabonnement bij ons afsluiten waarbij jij bepaalt wanneer je sport en wat je betaalt. Het is ook mogelijk om een all-in abonnement voor €50,- per maand af te sluiten waarmee je onbeperkt lessen kunt volgen en vrij mag trainen.

Wanneer mag je weer kickboksen na je bevalling?

Na een bevalling moet je minstens 6 tot 8 weken rusten en dus even wachten met kickboksen. Wij adviseren om hierover eerst in overleg te gaan met je arts alvorens je weer bij ons komt sporten. Ben je weer klaar om te trainen? Schrijf je dan zeker in!

Is kickboksen haram?

Op internet zijn er verschillende antwoorden te vinden over of kickboksen haram is of niet. We willen je daarom graag adviseren om contact op te nemen met een imam/moskee bij jou in de buurt voor meer informatie over dit onderwerp.

Menu