Boksen bij Secondsout

Boksen in Almere

Wil jij leren boksen in Almere of ben je al redelijk gevorderd en wil je graag inspirerende lessen bijwonen van professionele trainers? Dan heten wij je van harte welkom bij Seconds Out. Boksschool Seconds Out Almere heeft zich gespecialiseerd in boksen, kickboksen en Cross Trainingen.

De bokstrainers zijn CIOS- of ALO gediplomeerd en hebben in het verleden ook de nodige (kick)bokswedstrijd ervaring opgedaan op het hoogste niveau. Zij weten precies wat jij nodig hebt om fit te worden, nieuwe technieken te leren en we stimuleren ook zeker jouw persoonlijke groei.

Bij Boks & Kickboksing Gym Seconds Out vinden we het zeer belangrijk dat de lesgever één of meerdere sportdiploma’s heeft behaald om zo de hoogste kwaliteit te kunnen bieden.

Wat is Boksen?

Je kunt starten met boksen in Almere om allerlei redenen, het is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Dat kan door enkele stoten of met een combinatie van verschillende stoten. Hierbij is kracht even belangrijk als pure snelheid, zodat de tegenstander zowel snel als hard geraakt wordt.

Van ons hoef je dus geen ervaren bokser te zijn om mee te kunnen doen bij onze boksschool in Almere. Als je gedreven bent en kracht wilt opbouwen ontvangen we jou graag. Wij doen er alles aan om je tot het uiterste te drijven en alles uit jezelf te halen. En dat is vaak veel meer dan je denkt! Onze lessen zijn proactief, gedreven en bovenal gezellig. Respect, verantwoording en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Zo kunnen we iedereen de beste lessen bieden als boksschool in Almere. Lees meer over sparren voor beginners!

Boksen in Almere voor beginners

Boksen voor gevorderden

Heb je al ervaring in de bokswereld en kom je graag extra krachten kweken en nieuwe technieken leren bij onze boksschool? Seconds Out is de plek voor jou om te boksen in Almere als je getraind wil worden door ervaren boksers met een oog voor respect en verantwoordelijkheid. Je kunt bij ons sparring lessen bijwonen waarbij mondbescherming verplicht is en we een bokskap aanraden. Kom meer te weten over sparren voor gevorderden.

Diverse vrouwen die bij ons komen boksen in Almere hadden de verwachting dat ze op voorhand extreem sterk moesten zijn en dat boksen gevaarlijk is. Het tegendeel is aan hen bewezen en nog steeds sporten veel vrouwen enthousiast bij ons! Het is namelijk niet belangrijk hoeveel ervaring of kracht je hebt, als je maar wilt trainen. Boksen is een fantastische manier om meer techniek te ontwikkelen en je uithoudingsvermogen te trainen. Daarnaast wordt er naast mannenboksen ook veel bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden. Bekijk onze boksen voor vrouwen pagina hier!

Boksen in Almere voor vrouwen

Boksen voor de jeugd

Bij Seconds Out zetten we ons graag in voor iedereen die fit wil worden of kennis wil maken met boksen. Daarom geven we ook les aan de jeugd waarbij iedereen zelf zijn eigen tempo kan bepalen. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben, want wij zorgen voor een leuke training die iedereen op zijn eigen niveau kan bijwonen. Kom meer te weten over boksen voor jeugd.

Wil jij graag in Almere boksen als beginner, gevorderde of meesporten met de jeugd? Plan dan eens een leuke proefles in om kennis te maken of schrijf je direct in!

Ook in Almere boksen? Schrijf je nu in!

Vraag een proefles aan

Onze proefles is gratis!
De heren en dames kleedkamers zijn weer open!

Waar komt boksen vandaan?
Wanneer is boksen ontstaan?
Waar is boksen goed voor?
Waarom is boksen goed voor je?
Wat doet boksen met je hersenen?
Wat doet boksen met je lichaam?
Is boksen goed voor je rug?
Hoe vaak moet je trainen met boksen?
Is boksen krachttraining?
Is boksen gevaarlijk?
Is boksen iets voor mij?
Is boksen goed om af te vallen?
Wanneer mag je boksen na de bevalling?
Wat heb je nodig voor boksen?
Waarom gaan boksers touwtjespringen?
Waarom met bandage boksen?
Waarom moet je met binnen handschoen boksen?
Waarom moet je zwachtelen bij boksen?
Hoe duur is boksen?
Wat kost boksen?
Is boksen haram?
Waar komt boksen vandaan?

De eerste vormen van het boksen zijn gevonden in Nieuw-Guinea. Waar gevochten werd, gebruikten mensen de vuisten en onderarmen om zich te verdedigen. Voor extra grip gebruikten zij riemen van ossenhuid als bandage.

Wanneer is boksen ontstaan?

Het boksen is vele jaren geleden ontstaan rond 3000 voor Christus. In de piramiden van Egypte zijn in dodenkamers afbeeldingen gevonden waarop te zien is hoe de sport in hun tijd werd beoefend. Jaren later omstreeks 200 voor Christus werden er ook schilderijen gevonden op Kreta in het paleis van koning Minos.

Waar is boksen goed voor?

Boksen is goed voor zowel je lichamelijke- als je mentale gezondheid. Met boksen stimuleer je een gezond figuur, je krijgt er veel energie van, het werkt als stress-verminderaar, het is goed voor je zelfvertrouwen en je verbrandt veel calorieën. Benieuwd of boksen iets voor jou is? Schrijf je nu in voor een proefles!

Waarom is boksen goed voor je?

Boksen is goed voor je als je eens goed uitgedaagd wil worden en wil werken aan zowel je figuur als een gezonde, mentale gesteldheid. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd en dat zorgt ervoor dat je hersenen meer zuurstof ontvangen. Daarnaast ervaar je veel plezier tijdens iedere boksles, waardoor er nog meer endorfine vrijkomt. Schrijf je gerust in voor een proefles!

Wat doet boksen met je hersenen?

Boksen zorgt ervoor dat je bloedsomloop gestimuleerd wordt, zodat je hersenen meer zuurstof krijgen. Dit leidt ertoe dat boksen stress verminderend werkt, het spanningen wegneemt en je je veel gelukkiger gaat voelen. Klinkt dit echt als iets voor jou? Schrijf je direct in!

Wat doet boksen met je lichaam?

Door te boksen verbrand je veel calorieën, het is namelijk een vrij intensieve sport. Doordat je veel verschillende oefeningen doet gebruik je talloze spieren in je lichaam. Hierdoor krijg je niet alleen een strakker figuur, maar ontvang je ook veel positieve energie. Daarnaast krijg je meer zelfvertrouwen en dat kan mentale spanningen wegnemen.

Is boksen goed voor je rug?

Het is bij boksen belangrijk dat je alle spieren in je rug met de juiste balans gebruikt. Denk hierbij vooral aan het stoten vanuit je onderrug. Dit zorgt ervoor dat zodra je stoot, je hele lichaam in balans blijft en je het lichaam zo min mogelijk belast. Doe je dit niet, dan kan dit klachten veroorzaken.

Hoe vaak moet je trainen met boksen?

Afhankelijk van hoe snel je progressie wilt zien, is het aan te raden om minstens 2 of 3 keer per week te komen boksen. Hiermee boek je in ieder geval vooruitgang. Wij adviseren je graag op basis van je doelen, zodat je het beste trainingsschema kan plannen. Neem direct contact met ons op!

Is boksen krachttraining?

Boksen is de perfecte sport om cardio en krachttraining te combineren. Je gebruikt namelijk alle spieren in je lichaam en varieert hiermee door te coördineren en diverse technieken toe te passen. Daarnaast train je hiermee ook je uithoudingsvermogen wat bijdraagt aan je cardio.

Is boksen gevaarlijk?

Bij boksen staat veiligheid en respect hoog in het vaandel. Dat betekent dat je boksles krijgt van zeer ervaren trainers en je zeker als beginner alleen grenzen verlegd die passen binnen de regels van het boksen. Boksen wordt pas gevaarlijk als je je niet aan deze regels houdt en ongecontroleerde technieken gaat gebruiken.

Is boksen iets voor mij?

Boksen is echt iets voor jou als je fitter wilt worden, meer zelfvertrouwen wil krijgen, energieker wil zijn en wil werken aan je zelfverdediging. Het is de geschikte sport als je op een gezellige wijze wilt leren omgaan met coördinatie en allerlei interessante boks technieken. Geïnteresseerd geraakt? Plan eens een proefles in!

Is boksen goed om af te vallen?

Boksen is dé aangewezen sport als je graag wil afvallen. Je verbrandt namelijk veel calorieën als je regelmatig komt boksen en je je voedingspatroon tevens aanpast. Bij boksen zet je je hele lichaam aan het werk en werk je goed aan je uithoudingsvermogen. Een goede cardio oefening dus. Benieuwd of dit voor jou werkt? Schrijf je nu in!

Wanneer mag je boksen na de bevalling?

Het is in de meeste gevallen na 6 tot 8 weken mogelijk om langzaamaan weer te beginnen met boksen, nadat je bevallen bent. Ben je niet zeker of je weer wil beginnen met boksen? Neem dan eerst contact op met je arts alvorens je weer gezellig bij ons komt boksen.

Wat heb je nodig voor boksen?

Als beginnend bokser heb je in ieder geval bokshandschoenen en bandage nodig. De bandages zijn nodig om het zweet op te vangen en je polsen te verstevigen. Dit is tevens ideaal om te voorkomen dat je bokshandschoenen gaan schuren op je handen en je wondjes krijgt. Wil je ook komen boksen? Plan dan gezellig een proefles in!

Waarom gaan boksers touwtjespringen?

Het is voor een bokser erg belangrijk dat het hele lichaam continu op sterk staat en het reactievermogen op pijl is. Door te touwtjespringen wordt het reactievermogen getraind en de armen, buikspieren, enkels, benen en billen.

Waarom met bandage boksen?

Bandage wordt bij boksen gebruikt om je polsen en handen te beschermen. Tijdens het boksen ga je zweten, dit zweet wordt opgevangen door de bandages. Dit voorkomt het schuren tegen de bokshandschoen, zodat je geen wondjes krijgt. Uiteindelijk dienen ze ter voorkoming van blessures.

Waarom moet je met binnen handschoen boksen?

Het gebruik van een binnen handschoen is noodzakelijk om de binnenkant van je hand te beschermen. Dit zorgt er onder meer voor dat je geen blessures krijgt aan de botjes in je hand, maar ook dat je knokkels beter beschermd worden.

Waarom moet je zwachtelen bij boksen?

Zwachtelen met een boks lint is nodig om alle delen van je handen en je polsen te beschermen. Zowel je huid als je botten. Door dit te doen voorkom je blessures en kan je daarnaast veel relaxter aan je techniek en coördinatie werken. Door te zwachtelen blijft alles intact.

Hoe duur is boksen?

Hoeveel je betaalt voor bokslessen bepaal je zelf. Bij ons heb je de keuze uit een 10-rittenkaart of een abonnement voor 6- of 12 maanden. Dit geldt voor volwassenen en jeugd. Welk abonnement het beste bij je past hangt af van je persoonlijke doelen. We maken tijdens een proefles graag kennis met je. Plan deze snel in!

Wat kost boksen?

Voor boksen maak je eenmalige kosten voor de aanschaf van boks linten en wellicht een fijne sport outfit. Verder betaal je bij ons niets voor een gratis leuke proefles en heb je vervolgens de keuze uit verschillende maandabonnementen van 6- of 12 maanden.

Is boksen haram?

Er gaan verschillende antwoorden rond over het feit of boksen haram is of niet. Wij adviseren je daarom om contact op te nemen met een plaatselijke imam of moskee en hierover de juiste informatie te vergaren.

Menu