Veelgestelde vragen

Alles wat je moet weten over sportschool Seconds Out.

Val ik af met kickboksen/boksen?
Is boksen ook voor vrouwen?
Wat voor materiaal heb ik nodig?
Welke kleding heb ik nodig?
Wat betekent Seconds Out?
Ik ben een nieuweling, kan ik zo beginnen?
Val ik af met kickboksen/boksen?

Boksen en kickboksen staat in de top 5 van alle sporten waarmee je heel snel afvalt omdat de intensiteit van de training heel hoog is. Natuurlijk is het wel van belang hoe vaak je komt en hoe intensief je zelf traint. Ook is het belangrijk dat je rekening houdt met je eetgewoontes.

Is boksen ook voor vrouwen?

Absoluut. Bij Seconds Out boksen of kickboksen er veel vrouwen. Van alle leeftijden, klein en groot, nieuweling of gevorderd. De lessen zijn zo opgebouwd dat elke nieuweling zo mee kan doen.

Wat voor materiaal heb ik nodig?

Je hebt bokshandschoenen en zwachtels nodig bij het boksen en kickboks handschoenen bij het kickboksen. Bij het kickboksen komen daar nog scheenbeschermers bij. Als je wilt sparren dan dien je een mondbescherming te hebben. Bij Seconds Out kan je de nodige adviezen krijgen en de materialen aanschaffen, uiteraard staat het je vrij om elders je materialen aan te schaffen.

Welke kleding heb ik nodig?

Een T-shirt en een korte of lange trainingsbroek. Bij het boksen kan je boksschoenen aan indien je deze hebt en bij het kickboksen op de blote voeten.

Wat betekent Seconds Out?

De naam Seconds Out is een term die wordt gebruikt bij wedstrijden en betekent “helpers weg, maak je klaar voor de volgende ronde”.
Tien seconden voor het verstrijken van de 1e minuut rust tussen elke ronde geeft de tijdwaarnemer met de oproep commando “seconds out” aan dat de trainers en verzorgers uit de hoek moeten zodat de bokser zich kan klaarmaken voor de volgende ronde.

Ik ben een nieuweling, kan ik zo beginnen?

Ja, je kunt zo beginnen. Iedereen is een keer begonnen als nieuweling. Er is nog nooit iemand gaan boksen of kickboksen die direct wist hoe hij of zij in de juiste bokshouding moet gaan staan en met welke voet voor etc. Iedereen begint een keer als nieuweling, ook de latere wereldkampioenen zijn allemaal als beginners van start gegaan. Op de pagina lesrooster kun je checken welk uur je het beste uitkomt. De lessen “sparren” boksen en kickboksen zijn niet bestemd voor beginners/nieuwelingen maar voor de meer gevorderden.

Menu