CrossTraining bij Seconds Out

CrossTraining in Almere

Seconds Out is een gym die gespecialiseerd is in boksen, kickboksen, conditie trainingen, kettlebell trainingen en ook Crosstraining. Eric Warmerdam is CrossTraining gecertificeerd en ontzettend enthousiast om met jou aan de slag te gaan! Crosstraining is een combinatie van verschillende vormen van cardio, gewichtheffen en atletiek. Crosstraining lessen kunnen worden vergeleken met bootcamp trainingen, waarbij je op een intensieve manier fit wordt.

De instructeurs zijn allemaal CrossTraining gecertificeerd of CIOS- of ALO gediplomeerd. We vinden het belangrijk dat iedereen de juiste begeleiding krijgt tijdens onze lessen. Het maakt daarom niet uit of je nog nooit gesport hebt, of al veel ervaring hebt met sporten. We besteden veel aandacht aan de juiste techniek en helpen iedereen met het halen van de persoonlijke doelen.

CrossTraining is voor iedereen

Voordelen van CrossTraining:

  • Verbrand veel calorieën
  • Vorm je lichaam
  • Verbeter je algemene conditie en je uithoudingsvermogen
  • Verbeter je coördinatie en je lenigheid
  • Verhoog je hart en longcapaciteit door middel van full-body cardio oefeningen
  • Geen ervaring nodig, voor jong en oud!
  • Verbeter je gezondheid en de sterkte van je botten
  • Ontwikkel kracht

Vraag een proefles aan

Onze proefles is gratis!
De heren en dames kleedkamers zijn weer open!

Wat is cross training?
Is cross training hetzelfde als cross fit?
Waar is cross training goed voor?
Wat doet cross training met je lichaam?
Hoeveel calorieën verbrand je bij crosstraining?
Cross training: hoeveel keer ga je per week?
Welke cross training schoenen draag je?
Wat is cross training?

De naam zegt het eigenlijk al: ‘cross’- ‘training’. Je kruist verschillende oefeningen tijdens één training. Het omschrijft de afwisseling tussen cardiotraining, krachttraining, balans en uithoudingsvermogen. Door deze op de juiste manier te combineren werk je aan een optimale, lichamelijke gezondheid. Meer weten? Neem gerust contact op!

Is cross training hetzelfde als cross fit?

Ja, cross training is in principe hetzelfde als cross fit. De benaming cross fit wordt in de volksmond echter ook veel gebruikt, vandaar dat je beide benamingen op verschillende plekken zult tegenkomen. Je traint bij cross training je hele lichaam en datzelfde geldt voor cross fit.

Waar is cross training goed voor?

Cross training is goed voor alle delen van het menselijk lichaam (dus ook je mindset) en werkt ook zeer goed voor het afvallen. Je kunt je algehele fitheid verbeteren, je werkt aan een beter uithoudingsvermogen, het werkt goed voor blessures en je activeert veel diverse spiergroepen. Door al deze spieren goed te trainen werk je aan een optimale core-stabiliteit.

Wat doet cross training met je lichaam?

Door te starten met cross training bouw je kracht en conditie op en gebruik je je spieren efficiënter dan bij een reguliere training. Je verbrandt meer calorieën en verbetert je algehele fitheid. Het heeft daarnaast een positieve invloed op je cardiovasculaire systeem, omdat het helpt de bloedvaten te ontspannen wat de kans op hart- en vaatziekten kan verkleinen.

Hoeveel calorieën verbrand je bij crosstraining?

Hoeveel calorieën iemand verbrandt, hangt onder meer af van je lichaamsgewicht, leeftijd, leefstijl en de intensiteit van de training. Cross training is een effectieve manier om calorieën te verbranden en gemiddeld gezien kan iemand van 70kg tijdens een intensieve les ongeveer 400 tot 800 calorieën verbranden.

Cross training: hoeveel keer ga je per week?

Hoe vaak je moet trainen hangt af van je persoonlijke doelen. Wil je snel vooruitgang boeken? Dan is drie keer per week trainen een goede start. Wij maken graag een schema op maat voor je, zodat je met discipline naar je doelen toe kan werken. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Welke cross training schoenen draag je?

Om blessures te voorkomen moet je stevige schoenen dragen met een goede demping en een prettige ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan hardloopschoenen van een bekend merk. Heb je advies nodig? Wij adviseren je graag. Bereik ons via 06 18 18 71 40 of stuur je vragen naar info@secondsout.nl.

Menu