ALMERE – Heel bekend is Darryl Sichtman nog niet in zijn woonplaats Almere, maar als de kickbokser zo aan de weg blijft timmeren als hij nu doet, dan komt daar snel verandering in. Zaterdagavond verloor Darryl overigens nog wel van de Slowaak Vladimir Idranyi. Dit gevecht was vooral een opwarmertje voor het wereldtitelgevecht op 3 december.

Voor Sichtman (25) was het voor het eerst dat hij in de gewichtsklasse -80 kg uitkwam. Daarom was het even wennen voor hem en verloor hij de eerste ronde op punten. Daarna kwam hij sterk terug. “Het zat na drie rondes heel dicht bij elkaar”, aldus zijn trainer Mike van Itterzon. “Wij rekenden op een vierde ronde. Maar die kwam er helaas niet. Nou ja, Darryl heeft goed gevochten en nu gewend aan vechten in deze zwaardere gewichtsklasse.”
Drie jaar geleden verhuisde Sichtman vanuit Den Haag naar Almere om zich helemaal te richten op het kickboksen. Sinds een jaar traint hij onder de hoede van Van Itterzon en Eric Warmerdam (Seconds Out) en zette hij laatste stap naar de absolute top.

Al twee keer won Sichtman een wereldtitelgevecht, in december moet dat voor de 3e keer gaan gebeuren. Darryl vecht dan tegen Alexander Stetsurenko. “Daar gaan we ons nu op richten”, aldus Van Itterzon. “Alle topgevechten in het kickboksen worden uitgezonden. We gaan dus de beelden van de partijen van Stetsurenko bekijken en daarna ons plan maken. Zo hebben we dat ook voor dit gevecht gedaan.”

Bron: Almere Deze Week

Menu