Kickboksen Almere

De veelzijdige sport; kickboksen

Als er een sport is die de laatste jaren ontzettend populair is geworden onder verschillende doelgroepen dan is dat kickboksen. Wereldwijd wordt er iedere dag intensief gedaan aan kickboksen door mannen, vrouwen en jongeren. Kickboksen is niet meer alleen voor mannen met een sixpack die iedere minuut van de dag te vinden zijn in de sportschool.

Dagelijks wordt er op verschillende niveaus, door verschillende groepen gekickbokst met veel plezier. En waarom ook niet? De vechtsport die bestaat uit een mix van judo, karate en thaiboksen heeft vele voordelen, zowel mentaal als fysiek.

Voordelen kickboksen

Met kickboksen zet je je hele lichaam in werking, de full body workout zet iedere spiergroep aan het werk waardoor je lichaam een betere houding krijgt en de flexibiliteit van je lichaam wordt verbeterd. Naast de verbetering van je flexibiliteit, zorgt kickboksen ook voor vermindering van stress. Door het trappen en stoten kom je tijdens het kickboksen af van al je stress en frustratie.

Kickboksen zorgt ook voor een grote verbetering van het zelfvertrouwen. Dit komt doordat er tijdens het sporten endorfine wordt vrijgegeven, wat een positief effect heeft op je humeur. Ben je op zoek naar een sport waardoor je oog-hand coördinatie wordt verbeterd? Dan is ook kickboksen de oplossing. Vaak is dit al na een paar weken en lessen te merken.

Natuurlijk is kickboksen ook een oplossing als je wilt afvallen of je conditie wilt verbeteren op een leuke en veelzijdige manier. Tot slot kan kickboksen zorgen voor een boost bij je zelfverdediging. Als je ooit in een vervelende situatie terechtkomt waarbij het nodig is om jezelf goed te verdedigen of bevrijden, dan heb je bepaalde kickboks technieken om op terug te vallen.

Kickboksen bij Seconds Out Almere

Kortom; kickboksen is goed voor je lichaam en geest. Het is dé manier om de weg te bewandelen naar een gezond(er) leven. Bij Seconds Out kun je het beste uit jezelf halen door mee te doen aan de kickboks lessen. Wil je kennismaken met kickboksen of ben je geïnteresseerd in een proefles? Neem contact op door te bellen naar 06-26964075 of een e-mail te sturen naar info@secondsout.nl.

Menu